Best Procesadvisering

Referenties

Reacties op eerdere samenwerkingen.

procesadvies
“Ik heb Jan Willem leren kennen in zijn rol als trainer en coach. Wat Jan Willem kenmerkt is zijn vermogen om individuele wensen, kwaliteiten en valkuilen te zien en deze in de context van de teamdynamiek te plaatsen. Daarbij helpt hij deelnemers bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en laat hij hen met behulp van deze inzichten zelf geschikte oplossingen vinden. Zeker op het vlak van de inrichting en vorming van teams in complexe situaties is hij geweldig: hij helpt het team de essentie van het teamsucces te doorgronden en op basis daarvan de vervolgstappen te bepalen. Jan Willem is een prettig persoon die confronterend kan zijn ten behoeve van de persoonlijke groei van deelnemers.”
Dennis Wissink
Commercial Director/Co-Owner Beeliners
“Ik heb eens per kwartaal een coaching van een dagdeel gehad met Jan Willem Best van Best Procesadvisering. Het allerbelangrijkste ingredient naast openheid voor coaching is de klik die je samen hebt. Ik ervaar Jan Willem als een coach die daar hard voor werkt en niet nalaat om op basis van feedback zelf in de spiegel te kijken en hierop bij te stellen. Coaching heeft alleen effect als het echt is en niet als een trucje aangeleerd wordt. Vanaf de start van de coaching heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Dit heeft tot op heden geresulteerd in een functieverbetering, het verder ontwikkelen van een managementstijl die echt de mijne is en tot slot een heel zelfbewust beeld van wie ik ben. Samenvattend is er bij mij sprake van het tot bloei komen van kerncapaciteiten die ik wel bezat maar niet eerder heb kunnen gebruiken. Ik beveel Jan Willem gerust aan als jouw persoonlijke coach.”

Arjan van Dijk

Directeur Eigenaar Tailorminds
“Vanuit Ter Steege hebben wij de afgelopen jaren op een hele plezierige en professionele manier gebruik mogen maken van de kennis en kunde van Jan Willem. Zowel bij het coachen van groepen als ook bij veel één-op-één begeleidingen. Hij is als geen ander in staat de juiste vragen te stellen waardoor hij aan de ene kant een hele prettige en veilige omgeving weet te creëren en tegelijkertijd mensen uitdaagt om vooral zelf in beweging te komen. Hij is analytisch sterk, probleemoplossend maar vooral goed in het snel doorgronden hoe mensen en groepen functioneren, waarbij hij de confrontatie zeker niet uit de weg gaat. Hij weet daarnaast in zijn begeleiding een hele goede balans te vinden tussen de theoretische onderbouwing en de praktische toepasbaarheid.

Het is mooi om te zien hoe onze directeuren, nadat zij zelf Jan Willem hebben mogen ervaren, hem vervolgens inzetten om hun eigen werkmaatschappij te versterken. Een groter compliment kun je niet krijgen en tegelijkertijd zie je daarmee ook dat Jan Willem op veel vlakken, ongeacht functie en niveau, heel goed binnen verschillende organisaties inzetbaar is. Ook tijdens de één-op-één gesprekken die ik zelf heb met Jan Willem, ben ik altijd weer onder de indruk hoe hij als een katalysator kan functioneren in je eigen denkproces om tot verbetering van de organisatie maar vooral tot persoonlijke ontwikkeling te komen.”

Hans ter Steege
Algemeen directeur Ter Steege Holding

Relaties

ArboUnie Amsterdam
Bus Industrial Tools
Carintreggeland
De Woonplaats
De Woonmensen
Gemeente Raalte
Geofoxx

KWS-Infra
Livit orthopedie
Machinefabriek Geurtsen
Machinefabriek Westerhof
Merem Behandelcentra
Rabobank Zuidwest Drenthe
Revalidatiecentrum De Tolbrug
Revalidatie Friesland
Tailorminds
Ter Steege Groep
UMC Utrecht
Veld koeltechniek
Vlisco
Xelvin